Canlı Konum Özelliğini Kullanma

Canlı Konum Özelliğini Kullanma

3 Eylül 2019 0 Yazar: SEO Kılavuzu

Canlı Konum özelliği, gerçek zamanlı konum nasıl atılır diye düşünüyorsanız, belirli bir sohbet veya grubun katılımcılarıyla belirli bir süre paylaşmanıza olanak tanır. Canlı konumunuzu paylaşıp paylaşmayacağınızı ve ne kadar süre paylaşılmış olarak kalacağını kontrol edebilirsiniz. İstediğiniz zaman canlı konumunuzu paylaşmayı da durdurabilirsiniz.

Durdurulduktan sonra veya süresi dolduğunda, canlı konumunuz artık paylaşılmayacaktır. Ancak, canlı konumunuzu paylaştığınız sohbet veya gruptaki katılımcılar, statik bir küçük resim olarak görünen başlangıçtaki konumunuzu görmeye devam eder. Katılımcılar daha sonra son güncellenen konumunuzu görmek için sohbet veya gruptaki bu küçük resme dokunabilir.

Bu özellik uçtan uca şifrelenmiştir; bu, paylaşılan kişiler dışında hiç kimsenin canlı konumunuzu göremediği anlamına gelir.

Canlı Konumunuzu Paylaşma

Canlı konumunuzu paylaşmak için, telefonunuzun Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimler> Gelişmiş> Uygulama izinleri> Konum> WhatsApp’ı açarak WhatsApp için konum izinlerini etkinleştirmeniz gerekir. Alternatif olarak, yakın zamanda WhatsApp’ı açtıysanız, telefonunuzun Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimler> WhatsApp> İzinler> Konum’u açabilirsiniz.

Canlı konumunuzu paylaşmak için:

  • Bir sohbet veya grup açın.
  • Ekle> Konum> Canlı konumu paylaş’a dokunun.
  • Canlı konumunuzu paylaşmak istediğiniz süreyi seçin. Canlı konumunuz seçilen süreden sonra paylaşılmayı durdurur.
  • İsteğe bağlı olarak, tl işareti gibi sembolleri kullanarak bir yorum ekleyin.
  • Gönder öğesine dokunun.

Canlı Konumunuzu Paylaşmayı Bırakın

Canlı konumunuzu belirli bir sohbet veya grupta paylaşmayı durdurmak için:

  • Sohbeti veya grubu açın.
  • Paylaşımı durdur> Durdur’a dokunun.

Canlı konumunuzu tüm sohbetlerde ve gruplarda aynı anda paylaşmayı durdurmak için:

  • Diğer seçenekler> Ayarlar> Hesap> Gizlilik> Canlı konum öğelerine dokunun.
  • Paylaşımı durdur> Durdur’a dokunun.

Not:

Telefonunuzun Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimler> Gelişmiş> Uygulama izinleri> Konum> WhatsApp’ı kapatarak, WhatsApp için konum izinlerini istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz.